Verkoopstyling particulier

Wat is verkoopstyling

Verkoopstyling is het verkoopklaar maken van woningen met als doel de woning aantrekkelijker te maken voor een zo breed mogelijk publiek. Hierdoor wordt de woning sneller verkocht tegen een zo hoog mogelijke prijs. Uw woning wordt met minimale middelen verkoopklaar gemaakt om een goede eerste indruk bij kopers achter te laten.

Waarom verkoopstyling

Niets is zo belangrijk voor aspirant-kopers als de eerste indruk van een woning. Deze is namelijk doorslaggevend en bepalend voor de verkoop. Uit recent onderzoek blijkt dat 90% van de woningzoekenden al binnen één minuut beslist of ze de woning daadwerkelijk willen kopen of niet. Deze beslissing begint bij het oriënteren op internet. Daarom is het belangrijk dat uw woning optimaal wordt gepresenteerd. Zorg dat uw woning eruit springt!


Ik heb al een makelaar in handen, is een verkoopstylist dan nog nodig?

Jazeker! Daar waar een makelaar de constructie en de waarde van de woning bekijkt en bepaalt, verzorgt de verkoopstyliste de presentatie van de woning. Denk hierbij aan depersonaliseren, neutraliseren, ruimte creëren en daar functies aan geven, etc. De verkoopstyliste kijkt objectief naar uw woning, door de ogen van een potentiële koper.

Verkoopstyling bewezen succesvol!

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat woningen die verkoopklaar worden gemaakt door een gecertificeerd verkoopstylist, aantoonbaar sneller verkocht worden! Zo wordt 70% van de woningen die langer dan anderhalf jaar te koop staan, na een restyling binnen drie maanden verkocht en leveren 15% meer op dan niet-gestileerde woningen.

Jeroen Stoop, directeur Makelaarsland: “Verkoopstyling verdient zich in negen van de tien gevallen zonder meer terug.”

Het 5-stappenplan


1. Intakegesprek (vrijblijvend en kosteloos) : Kennismaking, uitleg verkoopstyling en werkwijze
2. Plan van aanpak : Planning, duidelijke offerte
3. Uitvoering
4. Woningfotografie
5. Bezichtigingchecklist

House of Restyling hanteert een hands-on-werkwijze. De verkoopstylistes zijn in staat om al binnen 1 dag deze optimaal te presenteren voor de verkoop. Door het toevoegen of juist wegnemen van kleur, accessoires en meubels worden de sterke punten van uw woning benadrukt. Kleine ingrepen en goed gebruik van licht en ruimte leiden tot een woning die ruimte en frisheid uitstraalt. Elke ruimte wordt functioneel en optimaal benut. Het resultaat is een neutrale, prettige omgeving waarin potentiële kopers zichzelf kunnen zien wonen.

Aansluitend maakt de verkoopstyliste een professionele fotoreportage van uw woning, die door de makelaar gebruikt kan worden op internet, in de verkoopbrochure, in de etalage en voor andere publiciteitsdoeleinden.

Tot slot krijgt u een handige checklist voor toekomstige bezichtigingen, om de laatste puntjes op de i te zetten.

Enthousiast geworden? Neem dan nu contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!